Communicatiescherm

Algemeen

Het communicatiescherm wordt gebruikt om ingekomen berichten en scans te bekijken en deze eventueel aan een patiënt te koppelen.

Ontvangen berichten worden bij het verwerken van de berichten standaard gekoppeld aan de datum van verwerking. U kunt er echter ook voor kiezen om de berichten op te koppelen aan de datum uit het bericht.

Deze instelling kunt u aanpassen via het commando BERICHTJOURNAALDATUM (beschikbaar vanaf versie 2.2.1). Na het uitvoeren van het commando kunt u in het volgende venster de instelling aanpassen en opslaan:

../../_images/cmd_berichtjournaaldatum.png

Berichten filteren op zorgverlener (beschikbaar vanaf versie 2.0.4.65408)

Via de optie “Filter alle berichten” heeft u de mogelijkheid om berichten per zorgverlener en/of praktijk te filteren.

Om een filter op zorgverlener in te stellen klikt u op de button met de streepjes achter zorgverlener. Hierna kiest u een zorgverlener in het verschenen venster en klikt u op Selecteer.

Voor het filteren op praktijk kiest u in de drop down de gewenste praktijk.

Permanente berichtenfilter instellen (beschikbaar vanaf versie 2.0.4.65408)

Wilt u het berichtenoverzicht permanent filteren op een zorgverlener en/of praktijk? Klik op het tandwiel en kies in de zorgverlener en/of praktijk drop down op welke zorgverlener/praktijk u de berichten standaard wilt filteren.

In het geval u tijdelijk een andere filter wilt instellen kunt u het filter aanpassen onder het kopje “Filter alle berichten”.

Portaal

Wanneer de patiënt een portaal account heeft verschijnt er bij sommige berichten (MEDLAB, MEDVRY, MEDSPE) onder het kopje “Portaal” de optie om een bericht vrij te geven. Wanneer dit gedaan wordt kan de patiënt het bericht i.c.m. de opmerking lezen in Bricks Patiënt.

Met ingang van Bricks Patiënt versie 1.10.0 is het mogelijk om deze instelling te “overrulen” in Bricks Patiënt. Wanneer u deze optie aanzet kan de de patiënt de aangegeven berichten/uitslagen te inzien _zonder_ dat deze door u is vrijgegeven. Deze optie staat staandaard uit in het portaal.

Voor meer informatie over deze optie verwijzen we u door naar de handleiding van Bricks Patiënt.