Barcodes printen in brieven die u zelf stuurt

Algemeen

Wanneer u in uw uitnodigingen gebruik maakt van een barcode op basis van het patiëntnummer kunt u deze gebruiken om: * Patiënten snel op te zoeken in Bricks Huisarts * eenvoudig griepvaccinatie toedieningen te registreren in het griepvaccinatie rapport

Hieronder treft u informatie aan voor het installeren voor het benodigde barcode lettertype en informatie over een mogelijke scanner. Het barcode lettertype is alleen nodig wanneer u zelf uw brieven maakt.

De brieven

Om zelf brieven te kunnen printen met een barcode heeft u een speciaal lettertype nodig. Dit barcode lettertype is gratis te downloaden van http://www.fonts2u.com/bar-code-39.font

Installeer dit lettertype door er rechts op te klikken en voor “Installeer” te kiezen (u heeft hiervoor installatie rechten nodig).

Maak nu de brief, waarbij het Bricks Huisarts-patientnummer als barcode moet worden weergegeven. In het exportbestand is dit het eerste veld. Voor en achter de barcode moet een * komen te staan.

Let op

Sommige tekstverwerkers veranderen een woord dat omgeven wordt door een * automatisch in een vetgedrukt woord. Dat is niet de bedoeling. Door eerst het woord te typen en er vervolgens een sterretje achter te zetten en dan ervoor gaat het wel goed.

Maak de barcode groot genoeg zodat de scanner hem makkelijk leest (bijvoorbeeld 66 punts).

De scanner

Vrijwel elke barcode scanner zal de code herkennen. Als uw praktijk nog niet beschikt over een barcode scanner, dan kunt u er eentje aanschaffen via iDPos: http://www.idpos.nl/idpos-barcodescanner-voor-huisartsen.html

Gebruikt u een eigen scanner, dan dient u deze in te stellen dat hij een Enter geeft als de code herkend is.

Door dit plaatje af te drukken kunt u de scanner testen:

../../_images/griepvaccinatie-barcode-test.png

Als u de bovenstaande barcode scant in Word of Notepad zullen de cijfers 37271 verschijnen en zal de cursor vervolgens naar de volgende regel springen.